Viden

Video er en marketing enhjørning – og her er hvorfor

Når man ser på marketingindsats, er video marketing ikke ligefrem det nye barn i klassen. Dog er brugen af, og investering i, videoindhold stadig stigende. Derfor, har det aldrig været vigtigere at lave video, som en del af sin marketing strategi.

Kategori Videomarkedsføring
Dato 20. september 2022
Looking at a camera behind the scenes illustrating video marketing.

De overbevisende statistikker bag video marketing

Selvom video ikke ligefrem er det nye barn i klassen, forsætter investeringerne i videoindhold med at stige. I denne artikel vil vi give dig alle statistikker og argumenter for dette.

I 2021 så folk i gennemsnit 16 timers online video om ugen og dette inkluderede ikke engang online-tv som Netflix, HBO osv. En undersøgelse fra Forbes viser, at den gennemsnitlige internetbruger bruger 88% mere tid på et websted med videoer. Yderligere viser samme undersøgelse, at der er uploades mere indhold på 30 dage, end store amerikanske tv-netværker har skabt på 30 år. Dette var tilbage i 2018, så forestil dig bare, hvordan det ville se ud i 2022.  

Ifølge en årsrapport fra Wyzowl fra december 2021 svarede 86% af de adspurgte marketingfolk, at video har hjulpet dem med at generere kundeemner, og 81% at video har hjulpet direkte med at øge salget.  

Dette er nogle overbevisende tal, når man ser på målingen af videoeffekter, ikke kun på trafik eller engagement, men også den ægte indvirkning på virksomhedens bundlinje.  

Hvorfor det? Lad os dykke dybere ned i argumenterne for at bruge video. 

Hvorfor video marketing fungerer

En meget vigtig grund til at videoer fungerer så godt er, at de skaber tillid. Kommunikation via. video vil forbinde dine seere og derved opbygge relationer. Dette skyldes den måde hvorpå vores hjerner er opbygget. Præsentation af faktiske mennesker i dine videoer viser, at der er mennesker bag et brand, hvilket personificerer det. Og mennesker køber ikke fra virksomheder, de køber fra mennesker.  

Videoer er meget nyttige til at lære om produkter og til at forklare mere komplekse budskaber ved hjælp af visuals. Visuals er længerevarende fordi de er gemt i vores langtidshukommelsesbank. Men visuals behandles også 60.000 gange hurtigere end tekst – og derfor kan du putte meget mere indhold i en video uden at overbelaste dit publikums hjerne.  

Da mere indhold forbruges på mobiltelefoner, kan virksomheder nå deres publikum når som helst, dag eller nat. Faktisk afspilles 75% af alle videoer på mobile enheder. Videoer engagerer sig også på alle platforme fra sociale mediekanaler som YouTube, Linkedin, Instagram, TikTok og Facebook til dit eget websted og webinar-platforme. Med videoer kan din virksomhed dermed nå dit publikum og være til stede på mange kanaler med relevant, engagerende indhold.

Så lad os opsummere. Dette er grunden til at video fungerer som en marketing enhjørning:

  • Folk bruger mere tid på hjemmesider med videoindhold 
  • Video kan personificere dit brand og gøre det mere personligt  
  • Video forbinder med dit publikum – og skaber tillid  
  • Det holder fast, fordi det er gemt i vores langtidshukommelsesbank  
  • Du kan inkludere meget mere information i videoer, fordi det behandles meget hurtigere end tekst 
  • Video forbruges ofte på mobile enheder og er derfor altid tilgængelig  
  • Video hjælper med at generere kundeemner og øger salget

Alt det ovenstående gør video til et kraftfuldt værktøj. Og det er også det, vi observerer for vores kunder, ved at bruge video som en del af deres digitale kommunikation

Lys, kamera, action! 

Det hyppigste videoindhold er ’explainers’, f.eks. forklaring af produkter. 96% af dem, der blev spurgt i undersøgelsen fra Wyzowl, har faktisk set en forklaringsvideo for at lære mere om et produkt eller en tjeneste. Kombinationen af grafik, lyd, tale og historie er en effektiv måde at absorbere komplekst indhold på. Hjernen og alt muligt. 

Dette gør også en video til et godt værktøj til at præsentere essensen af ens forretning og brand. Dette er en fantastisk måde at levere autentisk kommunikation i øjenhøjde med dit publikum. 

Vi ser mange videoudtalelser, fordi de skaber tillid og skaber autenticitet. Dette kan være fra dine kunders synspunkt med det formål at validere virksomheden, produkterne eller tjenesterne. Men også arbejdsgivervideoudtalelser som en del af en employer branding-indsats. Vidnesbyrd etablerer socialt bevis, og vi er alle påvirket af andres mening. 

Se f.eks. hvordan Bravida bruger video til rekrutteringsformål nedenfor.

Hvad venter virksomhederne så på? 

Så tallene og argumenterne taler for sig selv. Men hvorfor investerer alle virksomheder ikke mere i videoindhold?  

Nogle virksomheder: 

  • ved ikke hvor man skal starte med at lave video 
  • synes det er for dyrt 
  • er ikke sikker på hvordan man måler effekten af det 
  • er bare ikke startet endnu. 

Der er mange beslutninger at tage, mens du starter på Video Marketing. Det er også derfor, at mange virksomheder hænger i bremsen. Men heldigvis er der ikke mange rigtige eller forkerte svar: Du kan prøve noget af, samle erfaringer og lave justeringer til næste gang. 

En nem måde at starte på er at få vores hjælp til at optage ProFilm som en del af dit nye kommunikationsmateriale. Dette indeholder professionel film, Social Media film og / eller video vidnesbyrd (Snap video). En stærk kombination til at nå ud til og engagere dit publikum.  

Du kan se de typer videoer, som vi hjælper kunder med her 

Anden nyttig viden

Dyk ned i noget af vores anden viden, og find inspiration til din markedsføringsindsats.

Opret forbindelse

Følg os på LinkedIn for at holde kontakten. Få værdifuld viden, så du kan tage din markedsføringsindsats til næste niveau. Og hold dig opdateret om nye karriereudviklingsmuligheder.