Viden

6 videomålinger, du skal holde øje med 

Nu til dags vil alle, der arbejder med marketing, fortælle dig at du skal investere din tid og kræfter i at skabe og poste videoer for at glæde dine nuværende og potentielle kunder. Men hvordan ved du, om alt dit blod, sved og emoji-tårer betaler sig? I denne artikel vil vi give dig svaret.

Kategori Videomarkedsføring
Dato 01. december 2022
Examples of different video metrics to look out for.

Marketingsverdenen ændrer sig hurtigt og det samme gør måderne hvorpå video bruges. Sammen med forbrugernes skiftende forventninger kommer de skiftende krav til dit marketingarbejde. Forbrugere stoler i stigende grad på videoer med anmeldelser, unboxninger og produktdemonstrationer, når de engagerer sig i dit brand. Ifølge undersøgelser ser 66% af forbrugerne videoindhold, når de vil lære om et brand eller et produkt. Dette betyder også, at forbrugerne forventer, at brandet poster videoindhold, der giver dem værdi – enten ved at lære noget nyt eller dykke dybere ned i en interesse eller passion.  

Vidste du forresten, at vi laver film hos JS? På den måde kan vi hjælpe dig med at tiltrække dine kunders opmærksomhed. Men det er en anden historie.  

Selvom værdien af indholdet kan være den vigtigste faktor for seerne, ser produktionskvaliteten også ud til at have en stor betydning. 36% af forbrugerne finder det ”i nogen grad vigtigt”, mens 28% finder det ”meget vigtigt”.  

Så, forbrugerne ønsker værdifuldt indhold med en fantastisk produktionskvalitet. Men hvor meget tid er de villige til at bruge på dit indhold? Ifølge Hubspot foretrækkes videoer der er kortere end 3 minutter lange af 36% af forbrugerne, mens 27% finder 4-6 minutter lange videoer optimale. Afhængig af indholdet og målgruppen er den optimale længde dog forskellig.  

Forestil dig dette: Du producerer videoer og poster dem på forskellige sociale netværk, men din leder bliver ved med at spørge dig om, hvordan du vil måle performance og vise resultatet af dit hårde arbejde.  

Sådan får du det til at tælle

Først og fremmest har din leder ret – uden at måle din videos succes, arbejder du praktisk talt i mørke. Så tænd lyset, og lad os dykke ned i de seks vigtigste målinger der fortæller dig om performancen af dit videoindhold. 

1. Antal visninger

Som udtrykket antyder, fortæller denne måling dig, hvor mange gange din video er blevet set. Bemærk dog, at visningerne måles på forskellige måder alt efter hvilken kanal du burger. For eksempel tæller YouTube efter 30 sekunder, mens Facebook, Instagram og Twitter tæller visninger efter blot tre sekunder. Så sammenlign ikke æbler med appelsiner! 

I sig selv fortæller visningstal dig ikke meget mere end antallet af visninger. Kombineret med engagement og andre målinger giver det dig dog mere indsigt i, hvordan forbrugerne reagerer på dine videoer.

2. Gennemsnitlig visningsvarighed

Hænger dine seere i til den bitre ende? Eller stopper de halvvejs? Ved at holde øje med den gennemsnitlige visningsvarighed får du indsigt i, hvor længe dit publikum ser dine videoer. Ved at dividere den samlede visningstid for din video med antallet af afspilninger (inklusive gentagelser), får du den gennemsnitlige visningsvarighed for hver seer.

Denne måling er et fingerpeg om, hvorvidt du skal klippe dine videoer kortere, eller om du leverer indhold, som seerne ikke kan tage øjnene fra.

3. Engagement

En af de mest populære kvalitative målinger er engagement. Gennem likes, delinger og kommentarer fortæller forbrugerne dig, hvad de synes om dit indhold. Især delinger er værdifulde for dig, fordi de fungerer som en slags mund-til-mund markedsføring, mens kommentarer giver dig forbrugernes feedback på dit indhold. Dette hjælper dig med at forstå, hvad der er “hot”, og hvad der “bestemt ikke” er for dit fremtidige videoindhold.

4. Følger/abonnent vækst

Denne måling viser, om dit videoindhold tiltrækker eller skræmmer følgere/abonnenter væk. En vækst i antallet af abonnenter eller følgere efter at have postet en video, fortæller dig, at dit indhold har formået at nå nye målgrupper og få flere mennesker til at interessere sig for dit brand. Gode ​​nyheder!

På den anden side er det at miste følgere et wake-up call for dig om at begynde at gøre noget helt andet med dit indhold. Dette er et af de mere vanskelige målepunkter, da dette kan være forårsaget af andre faktorer end din specifikke video upload.

5. Click-Through Rate (CTR)

Formår dit indhold at overtale forbrugerne til at foretage en ønsket handling? Klikker de på din opfordring til handling og besøger andre sider? Click-Through Rate er et mål for procentdelen af ​​seere, der har klikket på din videos ‘Call to Action’ (CTA) og fortsatte deres søgen på en anden side.

Hvis forbrugerne ikke reagerer på din CTA placeret i slutningen af ​​din video, bør du overveje at flytte den til begyndelsen eller midten i stedet. Eller endnu mere sandsynligt, er det et hint om, at du bør tilpasse videoen for at gøre den mere engagerende, så folk er motiverede til at se den til ende.

6. Konverteringsraten

Konverteringsraten fortæller dig, hvor godt dit videoindhold er til at gøre seeren til et lead eller en kunde. Hvis forbrugeren klikker sig videre fra din video og videre ind på en landingsside eller en onlinebutik og udfylder en formular eller køber dine produkter, vil dataene vise dig, hvordan videoen er knyttet til boostet i din virksomhed. Men hvis videoen ikke er knyttet til yderligere handlinger, kan det være på tide at mixe tingene sammen.

Med disse seks målinger kan du måle dit videoindholds succes og sætte mål for fremtiden. Nu hvor du ikke længere arbejder i mørke, skal du fortsætte med at poste kvalitetsindhold og foretage justeringer baseret på dine data. 

Vi tror på dig! 

Anden nyttig viden

Dyk ned i noget af vores anden viden, og find inspiration til din markedsføringsindsats.

Opret forbindelse

Følg os på LinkedIn for at holde kontakten. Få værdifuld viden, så du kan tage din markedsføringsindsats til næste niveau. Og hold dig opdateret om nye karriereudviklingsmuligheder.